Rovdjurscentret De 5 Stora

Kalendarium

 • Fotokurs Tema vilda djur med Sara Wennerqvist

  För dig som är intresserad av att fotografera och vill lära dig fler fotoknep! Kurs med fotovandring på Järvzoo under ledning av Sara Wennerqvist. Sara är en erfaren naturguide och naturfotograf och hon driver ekoturismföretaget Wildnordic www.wildnordic.se där björnskådning från fotogömsle utgör en av spetsprodukterna. Medtag kamerautrustning, stativ om du har, instruktionsbok samt utomhuskläder!

 • Rovdjurscentret besöker Sundsvall

  Den 16 september finns Rovdjurscentret på Skogens dag i Sundsvall. Skogens dag är en rolig familjedag med många aktiviteter där du får lära dig mer om natur- och friluftsliv.

 • Skogens dag Högbo Bruk

  Den 25 augusti anordnas Skogens dag i Högbo Bruk. Dagen vänder sig till både vuxna och barn som har intresse för skog och natur. Rovdjurscentret finns på plats och berättar om de stora rovdjuren. Som vanligt har vi med oss pälsar, skallar, spår och spillning.

 • Rovdjursskola på Barnkalaset 10 maj

  Den 10 maj kommer Rovdjursskolan vara på Barnkalaset i Högbo bruk. Mellan kl 10-16 kan du känna på pälsar, titta på skallar, gissa spår och fråga allt du vill veta om rovdjur.

 • Seminarium för informatörer

  Den 19-20 april anordnar Rovdjurscentret ett seminarium för dig som brukar informera, berätta eller svara på frågor om de stora rovdjuren. Kanske jobbar du på ett Naturum, på en djurpark, som naturbevakare eller som turistguide?

 • Distansutbildning för pedagoger

  Kursen vänder sig till pedagoger som vill veta mer om hur man kan arbeta med skog och rovdjur som tema i skolan. Utbildningen ger ökad kunskap om skog och rovdjur och konkreta tips på olika typer av elevövningar. Hela utbildningen hålls på distans med träffar via internet.

 • Rovdjursskolan besöker Naturhistoriska

  Den 24 februari är Rovdjursskolan på besök på Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm. Tillsammans med en av museets forskare och experter berättar vi om de stora rovdjuren i Sverige.