Rovdjurscentret De 5 Stora

Kurser om rovdjur

Håll utkik efter våra kommande kurser - länk till vårt kalendarium. 

Nedan finns exempel på kurser vi kan erbjuda. Välkommen med din förfrågan!

Fortbildning om rovdjur för informatörer/guider

Kursen vänder sig till informatörer, zoolärare, naturguider, cirkelledare och alla andra som i sitt arbete vill kunna arbeta med rovdjursinformation på ett sätt att allas åsikter respekteras.

Utbildningen är i princip samma som vår utbildning för lärare och vi kan därför rekommendera enskilda intresserade att delta vid något av dessa tillfällen. Vi skräddarsyr dock också utbildningar för grupper, till exempel anordnar vi utbildningar för naturskolor, länsstyrelser och naturstiftelser.

Våra utbildningar ger kunskap om rovdjurens biologi och vilka konflikter och möjligheter som finns kring dessa arter. Utbildningarna innehåller både teori och praktiska grupp- och värderingsövningar. Övningarna ger inblick i rovdjursdebatten och fungerar som tips på hur man kan arbeta med rovdjursfrågor.

Kontakta oss på 0651-411 70 eller info@de5stora.com så berättar vi mer!

 

Fota rovdjur och andra djur - fotokurs

Med jämna mellanrum försöker vi anordna en fotokurs, oftast förlagd till vår eller tidig sommar. Kursen vänder sig till alla som tycker om att fotografera djur och natur. Ledare för kursen varierar från år till år men är alltid en välrenommerad naturfotograf.

Kursen innefattar både teori och praktik och fotograferingen sker inne på djurparken Järvzoo som ligger vägg i vägg med Rovdjurscentret.

Kursen annonseras på hemsidan under våren. Håll utkik där eller anmäl ditt intresse till oss så hör vi av oss när datum och upplägg är satta!

För intresseanmälan och frågor 0651-411 70 eller info@de5stora.com 

 

Spårkurs

Med jämna mellanrum försöker vi anordna rovdjursspårkurs. Kursen är en grundkurs i spårning och innehåller både teori och praktik. Dagen inleds med ett teoretiskt pass och sedan åker vi ut i fält och spårar i vargrevir! 

Kursen anordnas normalt under mars månad och annonseras på hemsidan innan. Håll utkik där eller anmäl ditt intresse till oss så hör vi av oss när datum och upplägg är satta!

För intresseanmälan och frågor 0651-411 70 eller info@de5stora.com

 

Utbildningar inom jakt

På förfrågan erbjuder vi skräddarsydda utbildningsdagar om jakt och rovdjur, exempelvis björnjakt och rovdjurens påverkan på viltstammarna. Som ett praktiskt inslag, eller som ett helt eget moment, kan deltagarna träna skytte i en av världens mest avancerade skyttesimulatorer.

Många jägarexamensgrupper anlitar oss som föreläsare om rovdjur och använder vår simulator för träning i skjutteknik.

För frågor 0651-411 70 eller info@de5stora.com