Rovdjurscentret De 5 Stora

Ny webbplats för undervisning om rovdjur

En ny webbplats om de stora rovdjuren i Sverige lanseras nu av Rovdjurscentret De 5 Stora, i samarbete med Världsnaturfonden WWF.


Här kan lärare och kursledare enkelt och kostnadsfritt hämta hem opartiskt och vetenskapligt undervisningsmaterial till landets skolor och studiecirklar. För elever, studenter och kursdeltagare finns både intressanta, användbara och underhållande funktioner på webbplatsen.

- Vår tanke är att alla Sveriges skolor, intresseorganisationer, studieförbund, naturum och djurparker som vill arbeta med rovdjursfrågor enkelt ska ha tillgång till ett bra material, säger Tomas Frisk, projektledare på Rovdjurscentret De 5 Stora.

Webbplatsen drivs av Rovdjurscentret De 5 Stora och har byggts upp i samarbete med Världsnaturfonden WWF.

- Vi vill stimulera lärandet för hållbar utveckling och att leva med rovdjur är en utmaning som kräver levande samtal för att hitta vägar till samexistens. Rovdjursfrågorna innehåller många möjligheter att arbeta med olika ämnen, perspektiv, värderingar, reflektion och demokrati, säger Gunilla Elsässer, utbildningsansvarig, WWF.

 

Ett axplock av innehållet på webbplatsen
▪ Ett 50-tal övningar; både nytt material och övningar från WWF:s läromedel ”Att leva med rovdjur”.
▪ Möjlighet att söka övningar utifrån ämnesområde och metodik.
▪ Rovdjursfilmer, ljudfiler, bildgallerier och annat material att använda i skol-  och kursarbeten.
▪ Ett ”bibliotek” med länkar till all tänkbar rovdjursfakta.
▪ Möjlighet att ställa frågor till några av Sveriges främsta experter på rovdjur.

 

Välkommen att surfa in på www.de5stora.com/rovdjursskolan

 

 

 

MER INFORMATION

Bakgrund till Rovdjursskolan: Rovdjur väcker tankar och känslor hos många och få ämnen debatteras så livligt i vårt land som rovdjurens vara eller inte vara. Därför tror vi att det finns både intresse och behov av sakligt och intressant undervisningsmaterial att använda i grundskolor och gymnasier. Rovdjuren kan också fungera som en inkörsport till vidare frågor inom många ämnen. Rovdjursskolan ska vara ett verktyg för att närma sig rovdjursfrågan, med hjälp av flera olika metoder och aktiviteter.
Mer om syftet med webbplatsen, kopplingar till läroplanen m.m.

Högupplösta pressbilder finns att hämta på www.de5stora.com/pressrum

Rovdjurscentret De 5 Stora är ett nationellt kunskapscenter som vill göra det lättare för människor att bilda sig egna uppfattningar om de stora rovdjuren. I år kommer besöksanläggningen i Järvsö att ha ca 70 000 besökare, medan De 5 Storas webbplats får 500 000-600 000 besök. Mer information hittar du på www.de5stora.com.

Kontaktperson: Tomas Frisk, projektledare
Telefon: 0651-411 71 eller 070-309 52 25
E-post: tomas@de5stora.com

 

Skrivet av: Sofia Lagerström