Rovdjurscentret De 5 Stora

Succé för valgalen björnguide

Efter 15 år som guide och valinventerare valde Sara Wennerqvist att sadla om, flytta tillbaka till Sverige och börja med björnturism i Gästrikland. Det blev succé på en gång med gott om både gäster och björnar. Men en alltför närgången björnjakt i slutet av säsongen riskerar att sätta käppar i hjulen för företagets framgångar.

EFTER ETT PAR års förberedelser fick Wild Nordic en smakstart på sin björnskådning i närheten av Kungsberget norr om Sandviken i Gästrikland. En bra bit över 150 gäster, merparten svenskar, men även många besökare från Belgien, Storbritannien och Holland. 
- Bra publicitet i bland annat Utemagasinet och Kupé, nyhetsinslag på TV, besök av Natursidan och goda kontakter med duktiga internationella reseagenter bäddade för en riktigt bra första björnskådningssäsong, berättar en nöjd Sara Wennerqvist när hon pustar ut efter en intensiv sommar.
- Dessutom har björnarna varit på min sida. Vi har sett åtminstone sju olika individer och nästan 70 procent av mina gäster har själva fått se björn.