TillbakaTill startsidanTipsa en vänSkriv ut

Frågor och svar

Foto: Magnus Elander
Fråga Publicerad
Larsson frågade
Hej
Jag har förstått att det finns 4 olika sorters närbesläktade lodjur. Min fråga är varför dom ser annorlunda ut och vad skiljer dom åt? Tex läste jag att rödons svans är svart med en vitt top på frånskillnad från den knadensiska.
2006-12-11
Läs svaret »
 
Alexander Lindmark frågade
Lodjursstammen har pendlat mellan stor och utrotningshotad länge nu väl? Direkt när man börjar få många lodjur börjar man skjuta dem tills de blir väldigt få. Minimimålet för lodjur var ett visst antal, och nu har man några få steg kvar tills det målet är uppnått. Men så igen; nu ska man få licensjakt på lo, osv. Är inte det lite korkat att aldrig nå upp till det antal lodjur det ät fastställt till innan man börjar skjuta dem? Och gör inte det faktum att lodjursstammen når "flaskhalsar" om och om igen att den blir inavlad?
2006-11-28
Läs svaret »
 
åsa frågade
Kommer lodjuret att dö ut i framtiden?
2006-11-21
Läs svaret »
 
Petra Gunbjer frågade
Vad betyder det att lodjur är monogama? Och vad har lodjuret för olika medfödda beteenden, instinkthandling och tomgångshandlingar-felprestationer? Skulle vara jätte tacksam för svar!!
2006-11-17
Läs svaret »
 
ali och malin frågade
Är lon farlig?
2006-11-15
Läs svaret »
 
Emma frågade
Hejsan. Jag arbetar med ämnet evolution i naturkunskapen. Och jag undrar om lodjurets evolutionära ursprung. Vart härstammar lodjuret ifrån? Tacksam för svar / Emma
2006-11-09
Läs svaret »
 
Kalle frågade
Hur gammal blev det äldsta lodjuret vill gärna veta gör en skoluppgift =)
2006-11-09
Läs svaret »
 
Andreas  frågade
Kan lo spinna precis som en vanlig innekatt?
2006-10-24
Läs svaret »
 
felicia frågade
kan lodjur bli tama?
2006-10-19
Läs svaret »
 
evelina falkensvärd frågade
hej! jag är en 13 årig tjej som vill veta vad lodjurens sociala beteende är. jag skulle vara glad om ni svarade så fort som möjligt.
2006-10-16
Läs svaret »
 
Axel Nilzon frågade
Vilket är det äldsta lodjuret i någonsin?
(ålder?)
2006-10-12
Läs svaret »
 
Åsa Wennersten frågade
Hej, Jag är lärare i år 2 (grundskolan). Vi har arbetat med lon och jag fick en fråga från en av eleverna som jag inte kunde svara på: Kan lon simma?
2006-10-10
Läs svaret »
 
Åsa Lord/Charles Kroon frågade
Hej!
Ett av våra lamm saknades sitt huvud i morse. Är det ett lo som har varit framme?
Hälsningar, Åsa och Charles
2006-10-04
Läs svaret »
 
Alexander Lindmark frågade
hej!
jag var ute och gick i skogen och hittade spillning från något. jag har tidigare skrivit till er och undrat vad jag hittat vid ett annat tillfälle, och ni trodde det va mink. då va det spillning i form av en tunn, böjd korv med fjädrar i.
nu hittade jag, i samma område, ny spillning.
men nu va det annat.först va det tre tjocka raka korvar, typ 2-3 cm tjocka och ca7 långa.de var svarta och med skalbaggevingar och nötter i.
sedan va det en bit bort en till sådan här korv fast denna var vit och full med ben och fjädrar och den låg på en svart bajshög, och bredvid låg det en hårboll stor som en golfboll.
vad va det?
det va i stockholms skärgård, när kommer vargen och loen dit? jag tror att folk här i skärgården är gladare åt varg och lo än va de är i värmland/dalarna. men björn verkar de va positivare till i dalarna/värmland än vad de är i här.
jag skulle gilla alla de 5 rovdjuren i stockholms skärgård! havsörnen har ju kommit rejält, vi ser den alltid då vi är ute, och där vi bor är östersjön full med gädda! hoppas uttern och berguven kommer snart också!
ni har en bra sida! tack!
2006-10-03
Läs svaret »
 
hanna frågade
Vart bor lodjuren och går dom i ide? Vill ha svaret snabbt som möjligt. Har bara tålamod ibland.

Hälsningar Hanna
2006-10-01
Läs svaret »