Rovdjurscentret De 5 Stora

Kalendarium

 • Webbinarium om illegal jakt och jaktsabotage

  Den 14 december sänds den första delen i en webbinarieserie om illegal jakt och jaktsabotage. I dagsläget saknas överblick över vilken kunskap och samlad erfarenhet som finns om detta i Sverige, Norge och Finland. Syftet är att skapa en gemensamt kunskapsunderlag som alla berörda ska kunna ha nytta inom respektive verksamhet. Vi tar upp dessa frågor gällande såväl stora rovdjur som annat vilt.

 • Sveriges Vildnad webbseminarium

  Jägareförbundets årliga seminarium Sveriges Vildnad har i år ett tema där samhällets acceptans för jakt och viltvård diskuteras. Ett av passen under dagen berör illegal jakt på rovdjur. Webb-seminariet äger rum fredagen den 27 november kl 10-15. Läs mer i inbjudan nedan.

 • Webbinarium för rovdjursinformatörer

  Under perioden 26 november-10 december sänder Rovdjurscentret De 5 Stora en serie kostnadsfria webbinarier om de stora rovdjuren. Webbinarieserien riktar sig till den som brukar informera om eller svara på frågor om rovdjur.

 • Lärarutbildning två dagar v 44

  ***KURSEN ÄR FULLBOKAD - men vi tar emot anmälningar till reservlista*** Rovdjurscentret och Skogen i Skolan bjuder in till kurs för dig som vill arbeta mer med utomhuspedagogik i skolan. Kursens övningar och teori har fokus på skog, natur och rovdjur, men visar också på hur skolans andra ämnen kan läras in ute. I år gästas kursen av projektet ”Maker tour- Mot nya höjder” med pedagoger från 2047 Science center. De kommer att ha med sig makerbussen och annan inspiration till höstens tema Make IT wild.

 • Digital guidning sommaren 2020

  Du som besöker Rovdjurscentret De 5 Stora i Järvsö i sommar kan ta del av vår digitala guidning. Genom att skanna QR-koder vid olika stationer får du se en kort film där vi berättar något intressant, spännande eller extra fakta om rovdjuren.

 • Inspirationsdag för lärare 15 juni

  * KURSEN ÄR FULLBOKAD * Skogen i Skolan och Rovdjurscentret bjuder in pedagoger till en inspirationsdag. Dagen vänder sig till dig som vill arbeta med tema djur och natur i skolan.

 • Utställning "Upptäck det vilda livet" på besök i Järvsö

  Miniutställningen "Upptäck det vilda livet" är just nu på besök på Rovdjurscentret De 5 Stora i Järvsö. Utställningen vänder sig främst till barn och syftar till att väcka intresse för det vilt som finns i Sverige och jakt. Välkommen att besöka oss!

 • Lär mer om varg och hund på NRM

  Den 4 januari besöker Rovdjurscentret De 5 Stora Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm för att tillsammans med museets forskare berätta om vargar. Som vanligt har vi med spännande material att titta och känna på. Passa också på att se museets nya film "Superpower dogs" som handlar om hundar och deras fenomenala sinnen!

 • Föreläsning om att möta rovdjur

  Den 12 november är Rovdjurscentret De 5 Stora inbjudna av Örnsköldsviks kommun för att föreläsa om rovdjur och möten med rovdjur. Föreläsningen vänder sig till allmänheten och allra helst de som känner oro för att möta rovdjur.