Rovdjurscentret De 5 Stora

Kalendarium

 • Lärarutbildning vecka 44

  Rovdjurscentret De 5 Stora och Skogen i Skolan bjuder in till en tvådagarskurs för dig som vill arbeta med skog, natur och djur i skolan. Kursen har fokus på natur, men ger också exempel på hur skolans andra ämnen kan läras in med hjälp av utomhuspedagogik.

 • Webbinarium om illegal jakt och jaktsabotage del 3

  Nu är det dags att anmäla sig till den tredje delen i webbinarieserien om illegal jakt och jaktsabotage! Den sänds den 14 september. Se inbjudan med program här nedanför.

 • Inbjudan till webbinarium om illegal jakt och jaktsabotage del 1

  Nu är det dags att anmäla sig till den första delen i en webbinarieserie om illegal jakt och jaktsabotage! Den första delen sänds den 14 dec och fokuserar på forskning inom området. Vi tar upp dessa frågor gällande såväl stora rovdjur som annat vilt.

 • Webbinarium för rovdjursinformatörer

  Under perioden 26 november-10 december sänder Rovdjurscentret De 5 Stora en serie kostnadsfria webbinarier om de stora rovdjuren. Webbinarieserien riktar sig till den som brukar informera om eller svara på frågor om rovdjur.

 • Sveriges Vildnad webbseminarium

  Jägareförbundets årliga seminarium Sveriges Vildnad har i år ett tema där samhällets acceptans för jakt och viltvård diskuteras. Ett av passen under dagen berör illegal jakt på rovdjur. Webb-seminariet äger rum fredagen den 27 november kl 10-15. Läs mer i inbjudan nedan.

 • Lärarutbildning två dagar v 44

  ***KURSEN ÄR FULLBOKAD - men vi tar emot anmälningar till reservlista*** Rovdjurscentret och Skogen i Skolan bjuder in till kurs för dig som vill arbeta mer med utomhuspedagogik i skolan. Kursens övningar och teori har fokus på skog, natur och rovdjur, men visar också på hur skolans andra ämnen kan läras in ute. I år gästas kursen av projektet ”Maker tour- Mot nya höjder” med pedagoger från 2047 Science center. De kommer att ha med sig makerbussen och annan inspiration till höstens tema Make IT wild.

 • Digital guidning sommaren 2020

  Du som besöker Rovdjurscentret De 5 Stora i Järvsö i sommar kan ta del av vår digitala guidning. Genom att skanna QR-koder vid olika stationer får du se en kort film där vi berättar något intressant, spännande eller extra fakta om rovdjuren.

 • Inspirationsdag för lärare 15 juni

  * KURSEN ÄR FULLBOKAD * Skogen i Skolan och Rovdjurscentret bjuder in pedagoger till en inspirationsdag. Dagen vänder sig till dig som vill arbeta med tema djur och natur i skolan.

 • Utställning "Upptäck det vilda livet" på besök i Järvsö

  Miniutställningen "Upptäck det vilda livet" är just nu på besök på Rovdjurscentret De 5 Stora i Järvsö. Utställningen vänder sig främst till barn och syftar till att väcka intresse för det vilt som finns i Sverige och jakt. Välkommen att besöka oss!