Rovdjurscentret De 5 Stora

Kalendarium

 21 av 100 
 • Podcast om kommunikation i fjällvärlden

  I fjällvärlden ska många olika intressen samsas och ofta försöker man lösa oenigheter med olika typer av samråd. Tyvärr blir inte alltid effekten den förväntade, även om parterna är överens.

 • Halloween hos oss!

  Den 4 november är det dags för Halloween-kväll på Rovdjurscentret och Järvzoo. Under kvällen kan du uppleva rovdjuren och andra nordiska djur i mörkret. En och annan häxa eller småläskig varelse dyker kanske också upp. Kom om du vågar!

 • Tvådagarskurs för lärare

  Den 1-2 november anordnar Rovdjurscentret tillsammans med Skogen i Skolan en tvådagarskurs för pedagoger som vill arbeta med skog och rovdjur i skolan - ämnen som med fördel kan användas för att uppnå läroplanens mål.

 • Invigning Badtjärn

  Vi inviger Badtjärn! Badtjärn är ett länge försummat rekreationsområde som Rovdjurscentret tillsammans med andra aktörer nu renoverat upp och fyllt med naturinformation. Lördagen den 8 oktober kl 10-13 inviger vi området med Rovdjursskola, ponnyridning, kolbullar, frågesport, Skogsmulle och mycket annat. Badtjärn ligger ett stenkast ifrån Rovdjurscentret i Järvsö. En trätrottoar finns byggd från parkeringen till tjärnen. Välkomna!

 • Dialogmöte om viltförvaltning i Värmland

  Länsstyrelsen i Värmland bjuder in till ett dialogmöte om viltförvaltning i länet. Ett väsentligt syfte med dagen är att skapa ett möte mellan viltförvaltningsdelegationen och intresserad och delaktig allmänhet.

 • Skogens dag Sundsvall

  Den 11 september hittar ni Rovdjursskolan på Skogens dag i Sundsvall. Välkommen att besöka oss där!

 • Inspirationsdag för lärare i Gävle

  Den 19 augusti anordnar Rovdjurscentret tillsammans med Skogen i Skolan en inspirationsdag för pedagoger som vill arbeta med skog och rovdjur i skolan - ämnen som med fördel kan användas för att uppnå läroplanens mål. Kursen anordnas i Gävle, Hemlingby friluftslivsområde.