Rovdjurscentret De 5 Stora

Kalendarium

 6 av 100 
 • Föreläsning om att möta rovdjur

  Den 12 november är Rovdjurscentret De 5 Stora inbjudna av Örnsköldsviks kommun för att föreläsa om rovdjur och möten med rovdjur. Föreläsningen vänder sig till allmänheten och allra helst de som känner oro för att möta rovdjur.

 • Utbildning för pedagoger v 44 i Järvsö

  Under höstlovet, den 30-31 oktober, ordnar Rovdjurscentrum Sverige och Skogen i Skolan en kurs för dig som vill arbeta med skog och rovdjur i skolan - eller för dig som helt enkelt vill arbeta mer med utomhuspedagogik. Kursen hålls på Rovdjurscentret i Järvsö. Kursen går också på Rovdjurscentret i Orsa den 28-29 oktober.

 • Utbildning för pedagoger v 44 i Orsa

  Under höstlovet, den 28-29 oktober, ordnar Rovdjurscentrum Sverige och Skogen i Skolan en kurs för dig som vill arbeta med skog och rovdjur i skolan - eller för dig som helt enkelt vill arbeta mer med utomhuspedagogik. Kursen hålls på Rovdjurscentret i Orsa. Kursen går också på Rovdjurscentret i Järvsö 30-31 oktober.

 • Skogens dag Högbo Bruk

  Den 25 augusti anordnas Skogens Dag i Högbo Bruk. Arrangemanget sammanfaller med Högbodagen och Rovdjurscentret De 5 Stora finns på plats med rovdjursskolan kl 10-15.

 • Sportlov i Järvsö

  Rovdjurscentret i Järvsö och Järvzoo har som vanligt öppet alla dagar under sportlovet. Under veckorna 8-10 har Rovdjurscentret extra aktiviteter för våra besökare.

 • Samtal om rovdjurens spridning i landet

  Biotopia i Uppsala bjuder in till samtalskväll för att diskutera de stora rovdjurens spridning i landet. Hur ska de stora rovdjuren kunna få plats i våra landskap på ett sätt som undviker konflikter i möjligaste mån? Vilka utmaningar och vilka möjligheter skulle fler stora rovdjur i södra Sverige innebära?