Rovdjurscentret De 5 Stora

Kalendarium

 • Lär mer om varg och hund på NRM

  Den 4 januari besöker Rovdjurscentret De 5 Stora Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm för att tillsammans med museets forskare berätta om vargar. Som vanligt har vi med spännande material att titta och känna på. Passa också på att se museets nya film "Superpower dogs" som handlar om hundar och deras fenomenala sinnen!

 • Föreläsning om att möta rovdjur

  Den 12 november är Rovdjurscentret De 5 Stora inbjudna av Örnsköldsviks kommun för att föreläsa om rovdjur och möten med rovdjur. Föreläsningen vänder sig till allmänheten och allra helst de som känner oro för att möta rovdjur.

 • Utbildning för pedagoger v 44 i Järvsö

  Under höstlovet, den 30-31 oktober, ordnar Rovdjurscentrum Sverige och Skogen i Skolan en kurs för dig som vill arbeta med skog och rovdjur i skolan - eller för dig som helt enkelt vill arbeta mer med utomhuspedagogik. Kursen hålls på Rovdjurscentret i Järvsö. Kursen går också på Rovdjurscentret i Orsa den 28-29 oktober.

 • Utbildning för pedagoger v 44 i Orsa

  Under höstlovet, den 28-29 oktober, ordnar Rovdjurscentrum Sverige och Skogen i Skolan en kurs för dig som vill arbeta med skog och rovdjur i skolan - eller för dig som helt enkelt vill arbeta mer med utomhuspedagogik. Kursen hålls på Rovdjurscentret i Orsa. Kursen går också på Rovdjurscentret i Järvsö 30-31 oktober.

 • Skogens dag Högbo Bruk

  Den 25 augusti anordnas Skogens Dag i Högbo Bruk. Arrangemanget sammanfaller med Högbodagen och Rovdjurscentret De 5 Stora finns på plats med rovdjursskolan kl 10-15.

 • Sportlov i Järvsö

  Rovdjurscentret i Järvsö och Järvzoo har som vanligt öppet alla dagar under sportlovet. Under veckorna 8-10 har Rovdjurscentret extra aktiviteter för våra besökare.

 • Samtal om rovdjurens spridning i landet

  Biotopia i Uppsala bjuder in till samtalskväll för att diskutera de stora rovdjurens spridning i landet. Hur ska de stora rovdjuren kunna få plats i våra landskap på ett sätt som undviker konflikter i möjligaste mån? Vilka utmaningar och vilka möjligheter skulle fler stora rovdjur i södra Sverige innebära?

 • Debatt om varg i SVT

  Vargen debatteras i Opinion live torsdag den 6 december, klockan 22:00 i SVT1. Medverkar gör bland andra politiker, jägare, djurägare och djurrättsaktivister.

 • Aktiviteter med tema rovdjur på Biotopia

  Mellan den 10 november och 10 februari har Biotopia i Uppsala flera olika aktiviteter med tema rovdjur. Du kan besöka deras utställning och titta på film. Du kan också se deras rovdjursshow, följa med ut på exkursion eller lära dig att spåra rovdjur.