Rovdjurscentret De 5 Stora

Kalendarium

 • Sportlov i Järvsö

  Rovdjurscentret i Järvsö och Järvzoo har som vanligt öppet alla dagar under sportlovet. Under veckorna 8-10 har Rovdjurscentret extra aktiviteter för våra besökare.

 • Samtal om rovdjurens spridning i landet

  Biotopia i Uppsala bjuder in till samtalskväll för att diskutera de stora rovdjurens spridning i landet. Hur ska de stora rovdjuren kunna få plats i våra landskap på ett sätt som undviker konflikter i möjligaste mån? Vilka utmaningar och vilka möjligheter skulle fler stora rovdjur i södra Sverige innebära?

 • Debatt om varg i SVT

  Vargen debatteras i Opinion live torsdag den 6 december, klockan 22:00 i SVT1. Medverkar gör bland andra politiker, jägare, djurägare och djurrättsaktivister.

 • Aktiviteter med tema rovdjur på Biotopia

  Mellan den 10 november och 10 februari har Biotopia i Uppsala flera olika aktiviteter med tema rovdjur. Du kan besöka deras utställning och titta på film. Du kan också se deras rovdjursshow, följa med ut på exkursion eller lära dig att spåra rovdjur.

 • Pyssla hos oss på höstlovet

  Som vanligt har vi öppet alla dagar och nu under höstlovet har vi tagit fram pyssel för alla pysselsugna barn. Pyssel sker i vår lektionssal på nedre plan i utställningen mån-fre kl 11-14.

 • Kurs för pedagoger höstlovet 2018

  Under höstlovet, den 30-31 oktober, ordnar Rovdjurscentret och Skogen i Skolan en kurs för dig som vill arbeta med skog och rovdjur i skolan - eller för dig som helt enkelt vill arbeta mer med utomhuspedagogik.

 • Fotokurs Tema vilda djur med Sara Wennerqvist

  För dig som är intresserad av att fotografera och vill lära dig fler fotoknep! Kurs med fotovandring på Järvzoo under ledning av Sara Wennerqvist. Sara är en erfaren naturguide och naturfotograf och hon driver ekoturismföretaget Wildnordic www.wildnordic.se där björnskådning från fotogömsle utgör en av spetsprodukterna. Medtag kamerautrustning, stativ om du har, instruktionsbok samt utomhuskläder!