Rovdjurscentret De 5 Stora

Vad händer hos oss och andra?

 • Lärarutbildning två dagar v 44

  ***KURSEN ÄR FULLBOKAD - men vi tar emot anmälningar till reservlista*** Rovdjurscentret och Skogen i Skolan bjuder in till kurs för dig som vill arbeta mer med utomhuspedagogik i skolan. Kursens övningar och teori har fokus på skog, natur och rovdjur, men visar också på hur skolans andra ämnen kan läras in ute. I år gästas kursen av projektet ”Maker tour- Mot nya höjder” med pedagoger från 2047 Science center. De kommer att ha med sig makerbussen och annan inspiration till höstens tema Make IT wild.

 • Digital guidning sommaren 2020

  Du som besöker Rovdjurscentret De 5 Stora i Järvsö i sommar kan ta del av vår digitala guidning. Genom att skanna QR-koder vid olika stationer får du se en kort film där vi berättar något intressant, spännande eller extra fakta om rovdjuren.

 • Inspirationsdag för lärare 15 juni

  * KURSEN ÄR FULLBOKAD * Skogen i Skolan och Rovdjurscentret bjuder in pedagoger till en inspirationsdag. Dagen vänder sig till dig som vill arbeta med tema djur och natur i skolan.

 • Utställning "Upptäck det vilda livet" på besök i Järvsö

  Miniutställningen "Upptäck det vilda livet" är just nu på besök på Rovdjurscentret De 5 Stora i Järvsö. Utställningen vänder sig främst till barn och syftar till att väcka intresse för det vilt som finns i Sverige och jakt. Välkommen att besöka oss!

 • Lär mer om varg och hund på NRM

  Den 4 januari besöker Rovdjurscentret De 5 Stora Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm för att tillsammans med museets forskare berätta om vargar. Som vanligt har vi med spännande material att titta och känna på. Passa också på att se museets nya film "Superpower dogs" som handlar om hundar och deras fenomenala sinnen!

 • Föreläsning om att möta rovdjur

  Den 12 november är Rovdjurscentret De 5 Stora inbjudna av Örnsköldsviks kommun för att föreläsa om rovdjur och möten med rovdjur. Föreläsningen vänder sig till allmänheten och allra helst de som känner oro för att möta rovdjur.

 • Utbildning för pedagoger v 44 i Järvsö

  Under höstlovet, den 30-31 oktober, ordnar Rovdjurscentrum Sverige och Skogen i Skolan en kurs för dig som vill arbeta med skog och rovdjur i skolan - eller för dig som helt enkelt vill arbeta mer med utomhuspedagogik. Kursen hålls på Rovdjurscentret i Järvsö. Kursen går också på Rovdjurscentret i Orsa den 28-29 oktober.

 • Utbildning för pedagoger v 44 i Orsa

  Under höstlovet, den 28-29 oktober, ordnar Rovdjurscentrum Sverige och Skogen i Skolan en kurs för dig som vill arbeta med skog och rovdjur i skolan - eller för dig som helt enkelt vill arbeta mer med utomhuspedagogik. Kursen hålls på Rovdjurscentret i Orsa. Kursen går också på Rovdjurscentret i Järvsö 30-31 oktober.

 • Skogens dag Högbo Bruk

  Den 25 augusti anordnas Skogens Dag i Högbo Bruk. Arrangemanget sammanfaller med Högbodagen och Rovdjurscentret De 5 Stora finns på plats med rovdjursskolan kl 10-15.