Rovdjurscentret De 5 Stora

Utställningen i Orsa

Rovdjurscentrum är en fantastisk anläggning, som samtidigt utgör entrén till Orsa Rovdjurspark. I den 1 500 kvadratmeter stora byggnaden finns utställning, bibliotek, butik, café och konferenslokaler.

Många människor berörs av rovdjur. Rovdjurscentrums utställning om rovdjur ger dig på ett spännande sätt kunskap och information om våra rovdjur och människans relation till dessa djur.

Skallar i monterI Rovdjurscentrum finns många interaktiva lek- och lärstationer, aktuell information om rovdjur och rovdjursforskning likväl som kunskap om rovdjurens och människans gemensamma historia.  I vårt filmrum kan du välja bland olika rovdjursfilmer för att lära dig mer.

Optimera ditt besök i rovdjursparken genom att besöka utställningen före eller efter din tur i i Orsa rovdjurspark. Parken ligger i direkt anslutning till Rovdjurscentrum och är med sina 325 000 kvadratmeter Europas största rovdjurspark. Här lever djuren i stora hägn med naturliga skogsmiljöer. Parken har valt en inriktning med stora rovdjur från norra halvklotet. Djuren är goda ambassadörer för sina vilda artfränder och här får du möjligheten till nära möten med mäktiga djur.

Skog och trä är en del av Orsas historia. Rovdjurscentrum är därför även mötesplatsen för Trä och Design.