Rovdjurscentret De 5 Stora

Rovdjursskola för klasser i Järvsö

Rovdjur engagerar och vår Rovdjursskola är mycket populär bland eleverna.

Temat passar väl in i många av läroplanens olika mål och eftersom ämnet är engagerande lämpar det sig också väl för att träna olika förmågor hos eleverna. 

Barns intresse för rovdjur är vanligtvis mycket stort och frågorna är många. I vår kostnadsfria rovdjursskola får eleverna lära sig mer om de stora rovdjuren och hur människans relation till dessa arter ser ut.  

Eftersom rovdjur är ett engagerande ämne tränas deltagarna i många olika förmågor, till exempel att skilja på åsikt och fakta, att respektera andras åsikter, att byta perspektiv och att skapa egna värderingar.  

Flicka med skalleRovdjursskolan inleds med en intresseväckande lektion med bilder, filmer och ljud där deltagarna får lära sig mer om rovdjuren - var de finns, vad de äter, om de är farliga för människan och mycket mera.

Därefter görs olika gruppövningar. Alla övningar hålls i vårt inspirerande klassrum som är fyllt med skallar, spår, pälsar och mycket annat spännande. Om tid finns görs också utomhusövningar.

Vägg i vägg med Rovdjurscentret ligger Järvzoo där man har möjlighet att se alla de stora rovdjuren livs levande. Entré tillkommer.

På vår webbplats www.rovdjursskolan.se kan du läsa mer om rovdjursskolan, temats koppling till läroplan och hitta mer information inför besöket. 

 

Har ni svårt att ta er till centret i Järvsö så har vi vissa möjligheter att komma till er istället! Kontakta oss så får du veta mer!

 

  Pris skolklasser: Å f-9: 0 kr , Gymnasiet: 1500 kr exkl moms

  Tid: 1-2 timmar - eller efter önskemål
  Entré till Järvzoo: Se Järvzoos hemsida
  Resa och eventuella måltider bekostas av skolan.
  Bokning och frågor: 0651-411 70  eller info@de5stora.com