Rovdjurscentret De 5 Stora

Rovdjursnyheter

 328 av 6903 
 • Varg dödade jakthund i Gävleområdet

  Den andra jakthunden i ordningen denna höst togs i under lördagen av varg nära Råhällan i Ryssjöreviret väster om Hagsta. Gråhunden dödades i samband med älgjakt uppger Länsstyrelsens naturbevakare Hans Nordin till P4 Gävleborg.

 • Nytt vargrevir i Sjunda

  Två av vargarna som föddes i Sjundareviret 2015 är tillbaka i området och har fått minst en valp. Därmed konstateras att det finns ett nytt revir i Sjunda, sydväst om Södertälje.

 • Besked idag: Vargen var en hund

  Den misstänkta vargen som filmades igår var ingen varg utan en hund. Efter att naturbevakare från länsstyrelsen varit ute på tisdagsmorgonen och kontrollerat spåren så kan man nu slå fast att det handlar om en hund. Det var igår som en person lyckades filma det hon trodde var en varg som jagade tre rådjur i närheten av Prästsjön vid Umedalen.

 • Varg ska stötas söderut med helikopter och skoter

  Det är dags för ett nytt experiment i den svenska vargförvaltningen, i trakterna av Arvidsjaur. En invandrad varg ska motas söderut med helikopter och skoter. – Vår förhoppning är att den kommer i rörelse och vandrar söderut, säger Anna Danell, rovdjurshandläggare vid länsstyrelsen, i Jaktjournalens webbradio.

 • Smart gås kostar mer än vargen

  Gåsen är inte dum som en gås. Med framdukad vintermat inser gässen att de kan stanna i Sverige hela året – något som lett till stora problem för lantbrukarna. Nationellt sett kostar gässen mer än vargen, säger Anders Wetterin, viltskadeexpert på LRF.