Rovdjurscentret De 5 Stora

Hänt på Rovdjurscentret

 • Studie om hur björnrädsla kan minskas

  Rovdjurscentret har varit delaktiga i ett forskningsprojekt där man har studerat om informationsmöten kan minska allmänhetens oro och rädsla för att möta björn. Studien är utförd av flera olika universitet i samarbete med Rovdjurscentret De 5 Stora som bjudit in och stått värd för informationsträffarna under 2017.

 • Många besökare under höstlovet

  Det blev ett härligt höstlov med många besökare som pysslade och lyssnade! Nära 1000 personer deltog i våra olika arrangemang under veckan.

 • Skolbroschyr i digitalt format

  Rovdjurscentret har, i samarbete med flertalet länsstyrelser, producerat och tryckt en broschyr om rovdjur för skolelever. Nu finns broschyren i ett lättprintat digitalt format så att man själv kan skriva ut i den klassuppsättningar.

 • Seminarium med fokus på tamdjur-rovdjur

  Den 24 maj 2017 hölls ett seminarium med tema rovdjur-tamdjur på Rovdjurscentret i Järvsö. Seminariet syftade till att följa upp vad som hänt sedan det förra seminariet som hölls år 2015, samt att ta del av aktuella nyheter.

 • Rovdjurscentret utvecklar naturskolor

  Tillsammans med Ljusdals kommun startar Rovdjurscentret De 5 Stora naturskoleverksamhet på fyra orter i kommunen; Los, Ljusdal, Färila och Järvsö.

 • Vi var med på SM-veckan i Söderhamn

  Under SM-veckan i Söderhamn var vi på plats och höll rovdjursskola. Både små och stora var nyfikna på pälsar, skallar, spår och det var många som deltog i vår tävling "gissa hur många blåbär det är i burken". De besökande passade även på att ta en bearfie.

 • Integrationsprojekt med SFI avslutades med fest

  Nu har vi avslutat integrationsprojekten som vi drivit tillsammans med SFI Ljusdal och SFI Söderhamn. Vi har haft en fantastisk höst med flera aktiviteter, många skratt och intressanta diskussioner. Alla som deltagit under projektens gång bjöds in till en avslutningsfest och med god mat, dans och en utställning presenterade eleverna vad vi gjort under hösten.

 • Halloween 2016

  Fredagen den 4 november fick Rovdjurscentret en kusligare skepnad. De 700 besökare som vågade sig hit fick ta del av Rovdjursskolans skallar, bajsar och pälsar - men också spöken, spindelnät, häxor och vampyrer.