Rovdjurscentret De 5 Stora

Fråga

Hej, jag har en amerikan staffordsherie terrier som några gånger tvärbromsat uppe i skogen. Han är jätteduktig med sin nos och ett par gånger har jag lagt ut rådjursspår som han fått söka och det har gått perfekt. Nu undrar jag vad det kan vara för djur som han reagerar så starkt för så han bara vill hem. ABSOLUT INTE GÅ VIDARE I SKOGEN. Vi har älg, rådjur, grävling och det har funnits varg tidigare, vad är mest troligt att det är ? Jag bor i Ellös på Orust. Vore tacksam för svar.

Frågan ställd av . Kategori: Allmänt om rovdjur

Svar

Hej!

Det är tyvärr omöjligt att svara på din fråga. Du som känner din hund bäst och vet vad han brukar reagera på är nog den som lättast räknar ut svaret.

Vad det gäller rovdjur och hundar så är vår erfarenhet att hundar reagerar mycket olika på rovdjursdoft. En del bryr sig inte alls medan andra blir livrädda och en del blir intresserade av att följa spåret och jaga rovdjuret. Den här skillnaden i reaktion gäller även för de rovdjurspälsar vi använder i samband med våra informationsaktiviteter. Vissa hundar bryr sig inte alls medan andra backar undan och en del vill bita i pälsen.

//Linda

Besvarad av den 24 januari 2019