Rovdjurscentret De 5 Stora

Om text, bild, ljud och form

Om texterna

Alla texter på webbplatsen är copyrightskyddade enligt Lagen om upphovsrätt, om inte annat uttryckligen anges. 

De får citeras fritt av vem som helst i nyhets- och utbildningssyfte, med angivande av källan; www.de5stora.com. Den som vill använda texter i kommersiellt syfte måste först avtala med Rovdjurscentret De 5 Stora om den användningen.

Texterna är i grunden skrivna av Staffan Widstrand (med bistånd från framförallt Johan Lewenhaupt, Magnus Elander och Leif Silversund). De flesta texter har sedan i omgångar omarbetats av Rovdjurscentret De 5 Stora för att anpassas till ny kunskap och utveckling inom ämnet och centrets ändamål. Många texter är också helt nyproducerade av Rovdjurscentrum Sveriges personal.

 

Om bilderna och ljuden

Alla bilder på denna webbplats är copyrightskyddade enligt Lagen om upphovsrätt. 
Huvudfotografer är Magnus Elander och Staffan Widstrand. De har tagit de flesta bilderna som finns på webbplatsen, men det finns även andra fotografer. Vem som tagit vilken bild i gallerierna anges när man för musen över bilden. 

Alla bilder i gallerierna får kostnadsfritt användas i elevarbeten och skolarbeten om de inte har ett kommersiellt syfte. Dock under förutsättning att fotografen och källan anges i anslutning till den publicerade bilden, på nedanstående vis:

Foto: Fotografens namn/www.de5stora.com. 

Detsamma gäller även vid eventuell nätpublicering i samma syften.

För den som önskar använda någon av våra bilder i andra sammanhang där ni samtidigt på något sätt berättar om Rovdjurscentrum går det bra att kontakta oss för godkännande.

Den som vill använda bilder till kommersiella ändamål måste först kontakta respektive fotograf direkt:

Magnus Elander 
www.magnuselander.com

Staffan Widstrand  
www.staffanwidstrand.se

Thomas Atterdal 
http://thomasatterdal.se

Övriga fotografer

Kontakta Rovdjurscentret De 5 Stora så förmedlar vi kontakten.

 

Spårteckningarna är också copyrightskyddade. De har vänligen lånats till oss av Åke Aronson, ur hans bok "Djurens spår", Bonniers förlag, 1990.

De tecknade små djurvinjetterna har gjorts för De 5 Stora av Eva-Jo Hancock. De är också copyrightskyddade. 

Tack också till Lars Erik Olsson och Bo Kristiansson, som lånat ut några av sina många ljudinspelningar. Rätt gissat, de är också copyrightskyddade.

 

Om formen

Formgivningen har utförts av Linus Elander från Perlin Systems, med vissa insatser av Eva-Jo Hancock, Rabalder AB, Leif Silversund och Staffan Widstrand. 

Rovdjurscentret De 5 Storas logotyp har skapats av Linus Elander och Eva-Jo Hancock. Rovdjurscentret De 5 Storas grafiska profil har skapats av Eva-Jo Hancock.

 

Webbplatsen är registrerad enligt Personuppgiftslagen PUL.