Rovdjurscentret De 5 Stora

Rovdjursnyheter

 766 av 8450 
 • Varg siktad i Ulricehamn

  Tolv steg bort stod vargen. -Jag fick ståpäls, säger Per Eriksson. I helgen var det exklusivt besök i bygden. En varg drog förbi i sitt förmodade sökande efter en livspartner och blev iakttagen på flera platser i trakten.

 • Lodjur hittat norr om Gnesta

  Flera gånger skymtades lodjuret i Glasberga – nu har ett dött lodjur har hittats i Turinge. – Det kan mycket väl röra sig om två olika individer, säger Lars Bern, intendent vid Naturhistoriska riksmuseet.

 • 25 vargar i Örebro län

  Den senaste rovdjursinventeringen i Örebro län avslöjar att det har skett en föryngring av varg. Totalt finns det nu cirka 25 vargar i länet.

 • Jägareförbundet vill fälla 203 lodjur

  Jägareförbundet har hos Naturvårdsverket ansökt om tillstånd till avlysningsjakt på sammanlagt 203 lodjur för jaktsäsongen 2008. Av dessa vill förbundet att 164 ska få fällas utanför renskötselområdet.

 • Ännu en jakthund dödad av varg i Åtorpstrakten

  Ytterligare en jakthund dödades av varg i Åtorpstrakten i lördags. Det skedde bara några kilometer från den plats där en annan jakthund dödades på samma sätt i mitten av oktober.

 • Rovdjur på hemsida

  Den som är intresserad av rovdjur i Kalmar och Östergötlands län kan nu läsa senaste nytt på en ny hemsida. Conny Johansson, rovdjursspårare och besiktningsman, lägger ut rovdjursrapporter på nätet.

 • Jägareförbundet vill skjuta 30 lodjur i Värmland

  Jägareförbundet i Värmland vill ha tillstånd att skjuta 30 lodjur i Värmland under nästa år. I hela landet vill Jägareförbundet ha tillstånd att skjuta 203 lodjur, 39 inom renskötselområdet och 164 utanför. Det framgår av förbundets ansökan till Naturvårdsverket.

 • Bullmarksvargen tillbaka igen

  Bullmarksvargen finns kvar i Västerbottens län. I onsdags befann den sig öster om Fredrika, inte långt från vinterbetande renar. ­ - Det är ju inte bra, men hittills har Bullmarks-vargen inte varit särskilt intresserad av renkött, säger naturbevakare Ulf Selin.

 • Jägareförbundet accepterar inte illegal jakt

  Jägareförbundet Dalarna och Äppelbo jaktvårdskrets mottog med bestörtning beskedet att den varg som nyligen hittades död i området mellan Äppelbo och Yttermalung var illegalt avlivad.

 • Polisen vill ha tips angående tjuvskjuten varg

  Den varg som förra veckan hittades död i skogen mellan Yttermalung och Äppelbo blev skjuten. Fortfarande har polisen ingen misstänkt för brottet. En utredning om grovt jaktbrott har inletts.