Rovdjurscentret De 5 Stora

Hänt på Rovdjurscentrum

 20 av 285 
 • Biblioteksträffar avslutade

  Under november och december har Rovdjurscentret och Länsstyrelsen arrangerat informationsträffar på bibliotek runt om i Gävleborgs län. Totalt besökte cirka 300 personer träffarna för att ställa frågor eller lämna synpunkter. Svar på de frågor som lämnats skriftligen kommer att publiceras på denna sida samt på Länsstyrelsens hemsida.

 • Turné om rovdjur

  Ljusdals-Posten var på plats när Länsstyrelsen Gävleborg och Rovdjurscentret inledde en informationsturné för att prata om rovdjur. Läs inslaget på webben i länken nedan!

 • Dokumentation "Vallande volontärer och framtida forskning"

  Den 16 oktober 2013 genomfördes ett seminarium med tema rovdjur-tamdjur. Dagens syfte var att uppdatera berörda på några av de senaste nyheterna inom ämnet, samt att driva vidare uppstartade projekt och att se om det finns möjlighet för fler framtida samarbeten.

 • Rovdjursskola i Malmö

  Den 1 oktober var Rovdjursskolan på plats i Malmö för att delta på Skogens dag. Tack till alla de 1 000 vetgiriga barn som besökte oss under dagen!

 • Rovdjurscentret på Skogens dag

  Söndagen den 15 september var Rovdjurscentret på plats vid Sidsjön i Sundsvall. Där arrangerades Skogens dag, som i år besöktes av mer än 1 000 personer. Många av dem passade på att ställa frågor och känna på skinn i Rovdjurscentrets bord.

 • Sommarens rovdjursskola avslutad

  Under sommaren har över 3 000 intresserade barn och vuxna besökt vår öppna rovdjursskola för att försöka smyga som ett lodjur, känna på skinn, gissa bajs och annat spännande!

 • Rovdjurscentret i P4 Jönköping

  I samband med en vargattack i Jönköpings län intervjuades Benny Gäfvert från Rovdjurscentret av P4 Jönköping. Hör inslaget i länken nedan!

 • Rovdjurscentret på Elmiamässan!

  Den 9-11 maj hade Rovdjurscentret en monter på Elmiamässan i Jönköping tillsammans med Viltskadecenter och länsstyrelserna i det södra förvaltningsområdet.

 • Dokumentation från seminariet om fäbodbruk och rovdjur

  Den 7-8 maj samlades omkring 60 personer på Rovdjurscentret för två heldagar om fäbodbruk och rovdjur. Det bjöds på föredrag, diskussioner och studiebesök vid fäbodvallar. Här nedan kan ni läsa en sammanfattning av seminariet samt se inledningstalet av landshövdingen i Gävleborgs län, Barbro Holmberg.