Rovdjurscentret De 5 Stora

Hänt på Rovdjurscentrum

 19 av 285 
 • Rovdjurskurs på Nordens Ark

  Rovdjurscentret anordnar i samarbete med Nordens Ark en utbildning för lärare och andra pedagoger/informatörer.

 • Ett lyckat samarbete

  Rovdjurscentret De 5 Stora har funnits sedan 2003 om man räknar från det datum centret invigdes av konungen. Det var en stor dag när centret invigdes, inte enbart p g a att konungen närvarade, utan invigningsdagen var höjdpunkten på en process som engagerat så många under så lång tid. Alla organisationer som har rovdjur på agendan hade deltagit på ett eller annat sätt i skapandet av detta center. Detta var något unikt, något som också Åke Pettersson konstaterade i sin rovdjursutredning.

 • Lärarutbildning om rovdjur

  Nu är det dags att anmäla sig till höstens lärarutbildningar om rovdjur. Vi anordnar utbildningen både i norra och södra Sverige!!

 • Skyttesimulator på mässor i länet

  Rovdjurscentret De 5 Storas skyttesimulator kommer att finnas på två mässor i augusti. Nu till helgen åker vi till Hassela och sista helgen i augusti kommer vi att finnas på plats på landsbygdsmässan på Svågagården.

 • Svar på Björn Ljunggrens krönika

  Att Rovdjursföreningen och Svenska Jägareförbundet har olika uppfattningar om hur de stora rovdjuren bör förvaltas är ingen nyhet och helt i sin ordning. Däremot bör man kunna ställa betydligt större krav på objektivitet och verklighetsbeskrivning än den som ges i Ljunggrens krönika. Ljunggren är ju trots allt före detta ordförande för Rovdjursföreningen och idag styrelseledamot i både De 5 Stora och Rovdjursföreningen.

 • Tillförordnad chef för Rovdjurscentret De 5 Stora utsedd

  Styrelsen för stiftelsen De 5 Stora har utsett Sven-Åke Andersson till tillförordnad chef för Rovdjurscentret i Järvsö fr o m 10 augusti. Sven-Åke Andersson är idag vice ordförande i De 5 Stora och har ett mångårigt engagemang i rovdjursfrågor bakom sig, bland annat som generalsekreterare i Svenska Jägareförbundet.