Rovdjurscentret De 5 Stora

Hänt på Rovdjurscentrum

 23 av 285 
 • Rovdjurstorka?

  Valrörelsen i full gång. Minknäringen är i alla nyhetskanaler. Rovdjursfrågan är förpassad till nyheternas bakgård vad gäller riksmedia. Rovdjursfrågan har drabbats av semesterstiltje. Det betyder naturligtvis inte att frågan inte har kvar sin aktualitet.

 • Människan - ett rovdjur?

  Välkommen till ett seminarium som belyser hur människans beteende påverkar rovdjursförvaltningen. Seminariet syftar till att öka medvetenheten om hur vår egen art fungerar och vilken inverkan det har på Sveriges möjlighet att hysa livskraftiga rovdjurstammar.

 • Utbildningar för pedagoger/informatörer på höstlovet

  Rovdjurscentret anordnar i samarbete med flera andra aktörer kurser om rovdjur. Kurserna vänder sig till lärare men även andra yrkesgrupper som i sitt arbete vill kunna arbeta med rovdjursinformation på ett sätt att allas åsikter respekteras.

 • Skog & Rovdjur - kurs för pedagoger

  Rovdjurscentret och Skogen i Skolan inbjuder till kurs om skog och rovdjur. Kursen arrangeras vid två tillfällen och ger kunskap om skog/rovdjur samt ger tips på bra övningar och arbetsmetoder för skolans olika åldrar.

 • Sammanfattning av vargjaktsseminarium

  Den 12 mars anordnade Rovdjurscentret i samarbete med Skansen ett seminarium om vinterns vargjakt. Seminariet syftade till att sammanfatta de erfarenheter som myndigheter och intresseorganisationer fått från vineterns vargjakt. Läs hela sammanfattningen nedan.

 • Rovdjur - förvaltning och information

  Hur skall vi förvalta de stora rovdjuren? Denna känsliga fråga tog riksdagen ett nytt steg i genom sitt beslut angående rovdjursförvaltningen i Sverige. Underlaget som ligger till grund för riksdagsbeslutet ger dock ett sken av att man kan tro att vi bara har ett rovdjur, nämligen varg.

 • Seminarium om vinterns vargjakt

  Den 12 mars anordnar Rovdjurscentret De 5 Stora i samarbete med Skansen ett seminarium som syftar till att sammanfatta de erfarenheter som myndigheter och organsiationer har fått av vinterns vargjakt.