Rovdjurscentret De 5 Stora

Hänt på Rovdjurscentrum

 12 av 285 
 • Seminarium "Rovdjurens ekologiska roll"

  Den 17 april anordnar Rovdjurscentret, Rovdjursföreningen och Naturhistoriska riksmuseet ett seminarium om rovdjurens ekologiska roll och ekosystembaserad förvaltning.

 • Rapport från dialogmötet Large 2011

  Tisdagen den 22 november anordnade Rovdjurscentret De 5 Stora och Destination Järvsö ett regionalt dialogmöte om rovdjursturism. De inbjudna var framför allt blivande aktörer inom området samt representanter från intresseorganistationer.

 • Camp Big Five - för skolklasser

  Rovdjurscentret erbjuder skolklasser att komma till Järvsö för två spännande dagar med tema rovdjur. Under Camp Big Five får eleverna bland annat vara med och mata rovdjuren, lära sig mer om dem, gissa skallar och bajs, bo i mysiga stugor och prova skyttesimulatorn.

 • Fina teckningar från sommaren

  I Rovdjurscentrets sommaröppna Rovdjursskola kunde man gissa skallar och bajs, känna på skinn och mycket mer. Dessutom passade många på att rita sitt favoritrovdjur.

 • Utbildning för pedagoger

  Under försommaren och hösten anordnar Rovdjurscentret flera utbildningstillfällen för pedagoger. I höst blir det även en utbildning tillsammans med Skogen i Skolan. Välkomna!

 • Vargjakt förr och nu

  Vargar har alltid väckt starka känslor hos människor, både positiva och negativa. När jakt på varg infördes igen i Sverige 2010, för första gången på nästan femtio år, var det därför inte oväntat att beslutet blev hett omdebatterat.