Rovdjurscentret De 5 Stora

Hänt på Rovdjurscentrum

 19 av 285 
 • Rovdjurscentret gör badtjärn till läroplats

  Bara 100 meter från Järvzoo och Rovdjurscentret ligger Badtjärn, en gång ett populärt utflyktsmål men numera en ganska igenväxt och försummad plats. Nu ska området få sig en ordentlig upprustning med hjälp av ett statligt bidrag.

 • Nytt konferensrum på Rovdjurscentret

  Rovdjurscentret har från och med december 2015 ytterligare ett konferensrum att erbjuda. Det betyder att det nu finns totalt tre olika rum att konferera i. Rummet passar för grupper upp till 25 personer.

 • Halloween

  Många besökare vågade sig till besökscentret på våra mys-rysliga kvällar. Rovdjurscentret och Järvzoo hade fått en mer kuslig skepnad och det fanns många häxor och andra skumma figurer på plats.

 • Nya Vildriket

  Första säsongen av Vildriket och Björnidet överträffade alla förväntningar. Med över 1,7 miljoner besök tillsammans blev björnhonan Idun och hennes ungar en snackis över hela landet. I vinter kommer nya avsnitt av Vildriket sändas.

 • Rovdjurscentret - en av årets innovatörer

  Rovdjurscentret har deltagit i tävlingen Boost innovation. Tävlingen har gått ut på att hitta innovativa lösningar på definierade behov och problem. Rovdjurscentret anmälda rovdjursangrepp på frigående tamdjur som ett problem, och i tävlingen efterlystes innovatörer som kunde finna en bra lösning för att minska risken för angrepp.

 • Rovdjurscentret i Skästra och Sundsvall

  Så här såg det ut på Skästra höstmarknad där Rovdjurscentret deltog med både Rovdjursskolan och skyttesimulator under fredag och lördag. På söndagen åkte Rovdjursskolan vidare till Skogens dag i Sundsvall där vi hade en strid ström av besökare.