Rovdjurscentret De 5 Stora

Hänt på Rovdjurscentrum

 21 av 285 
 • Integrationsprojekt med SFI avslutades med fest

  Nu har vi avslutat integrationsprojekten som vi drivit tillsammans med SFI Ljusdal och SFI Söderhamn. Vi har haft en fantastisk höst med flera aktiviteter, många skratt och intressanta diskussioner. Alla som deltagit under projektens gång bjöds in till en avslutningsfest och med god mat, dans och en utställning presenterade eleverna vad vi gjort under hösten.

 • Halloween 2016

  Fredagen den 4 november fick Rovdjurscentret en kusligare skepnad. De 700 besökare som vågade sig hit fick ta del av Rovdjursskolans skallar, bajsar och pälsar - men också spöken, spindelnät, häxor och vampyrer.

 • Invigning av Badtjärn

  Efter mycket arbete var det den 7-8 oktober äntligen dags för invigning av det nyrenoverade rekreationsområdet Badtjärn.

 • Integrationsprojekt för SFI-elever

  Under hösten kommer Rovdjurscentret De 5 Stora i Järvsö genomföra två separata integrationsprojekt tillsammans med SFI i Söderhamn och Ljusdal. Med djur, natur och kultur som tema blandas studiebesök i naturen och traditionell klassundervisning.

 • Rovdjursskolan har startat!

  Nu har den sommaröppna rovdjursskolan öppnat för säsongen! Varje dag kl 10.30 och 14.00 berättar Rovdjurscentrets personal om de stora rovdjuren. Den som vill får komma fram och titta och känna på pälsar, skallar, spår och bajsar.

 • Sista avsnittet av Vildriket

  Säsongens sista avsnitt av Vildriket handlar om tänder och vi tar reda på vilka djur som har vilka tänder, och varför? Vi följer även med ett lodjur till tandläkaren.

 • Nu är Idun och hennes ungar ute

  Nu har björnarna på Järvzoo sovit färdigt för denna gång. Tidigt under lördagsmorgonen släpptes björnhonan Idun och hennes tre ungar ut i stora hägnet på Järvzoo.

 • Elfte avsnittet av Vildriket

  Djurparksdjur får inte samma stimulering som djur i det vilda och därför är det viktigt att man aktiverar dem. Det kallas miljöberikning och i veckans avsnitt av Vildriket följer vi med djurskötaren Ida Fernberg när hon sprayar parfym inne hos vargarna, metar lodjur och gör järvarna helt galna med en kartonglåda.

 • Tionde avsnittet av Vildriket

  Hur vet djur när isen är tjock nog att gå på och varför korsar de isar trots att de helst inte vill? Veckans Vildriket handlar om hur djuren beter sig när vattnet har frusit.

 • Nionde avsnittet av Vildriket

  Varför är den gråa ekorren ett hot mot vår inhemska röda och varför ska mårdhunden utrotas? Veckans avsnitt av Vildriket handlar om invasiva, alltså främmande, arter som etablerar sig på ett nytt område.