Rovdjurscentret De 5 Stora

Integrationsprojekt med SFI avslutades med fest

Nu har vi avslutat integrationsprojekten som vi drivit tillsammans med SFI Ljusdal och SFI Söderhamn. Vi har haft en fantastisk höst med flera aktiviteter, många skratt och intressanta diskussioner. Alla som deltagit under projektens gång bjöds in till en avslutningsfest och med god mat, dans och en utställning presenterade eleverna vad vi gjort under hösten.

Med utgångspunkt i 17 olika teman, som tex allemansrätten, jakt, rovdjur och världsarvsgårdar, har vi tränat svenska genom möten med djur, kultur och natur på olika platser i Hälsingland. Två gånger i veckan under höstterminen har Rovdjurscentret De 5 Stora ansvarat för undervisningen som främst skett utomhus.

Syftet med projektet var att öka elevernas språkkunskaper genom att använda naturen som klassrum, öka bekvämligheten att röra sig i naturen, minska rädsla för rovdjur, förstå allemansrätten och dessutom få en inblick i svensk kultur. Under hösten 2014 genomförde SFI i Söderhamn en del av undervisningen utomhus. Det var från denna idé som Rovdjurscentrets projekt för SFI-elever har utvecklas.

Tack till alla som medverkat i projekten!