Rovdjurscentret De 5 Stora

Träning inför älgjakten

Ljusdal-Ramsjö Jaktvårdskrets I samarbete med Rovdjurscentret De 5 stora i Järvsö och Studiefrämjandet anordnar en äljaktsträning i skyttesimulator!

Vi börjar med att träna skytte på simulatorns älgbana, vässar tekniken och provar skytte med olika typer av jägarmässigt stöd.

Efter fikat är det sedan ÄLGJAKT som gäller, och här har vi möjlighet att utvärdera i vilka situationer älgen är skjutbar och i vilka situationer det är säkrast att avstå skott. Alla har vi olika förutsättningar, vi är olika goda skyttar och det som gäller är att hitta sin egen gräns!

Skjuter gör vi antingen med eget vapen eller med kretsens pluggade cylinderstudsare med kikarsikte, allt för att få en så realistiskt träningssituation som möjligt.

Garanteras dock att antalet älgobs (stora tjurar!!) vida kommer överträffa vad ni någonsin upplevt under den ordinarie jakten!

Lämpligt antal deltagare för kvällen är 4-6, vi startar kl. 18.00 och håller på till c:a kl 22.00 eller tills alla är nöjda!

Hur anmäler man sig?

Antingen samlar ni ihop er ett gäng och kontaktar Anita på Studiefrämjandet, tel.nr: 0651-16350 så bokar vi en kväll som passar, eller så anmäler du själv intresse och hakar på första bästa grupp där det finns plats!

Kostnad: 300:-/person som betalas på plats!