Rovdjurscentret De 5 Stora

Distanskurs för lärare

Rovdjurscentret och Skogen i Skolan har tagit fram en distansutbildning för lärare. Kursen lanseras i vår och vänder sig till pedagoger som vill lära sig mer om dessa ämnen och hur de kan användas i skolan.

”Skog och rovdjur är engagerande ämnen som med fördel kan användas för att uppnå läroplanens målsättningar, säger Lena Åbom från Skogen i Skolan. Med skog och rovdjur som tema kan kunskap i naturorienterade ämnen förstås erhållas - men eleven kan också tränas till exempel i att arbeta självständigt, att bilda sig en egen uppfattning och att uttrycka åsikter”.

Kursen består av fem kurstillfällen på distans via en teknisk plattform. Mellan kurstillfällena kommer deltagarna att få ta del av inspelade föreläsningar och göra övningar med en egen grupp. Kursen avslutas med en frivillig fysisk tvådagarsträff på Rovdjurscentret i Järvsö. Under den fysiska träffen kommer praktiska övningar varvas med workshop och guidad tur på Järvzoo där rovdjuren och många av de övriga nordiska djuren finns.

”Genom att erbjuda den här distanskursen hoppas vi på att nå fler pedagoger i hela landet, säger Linda Thelin från Rovdjurscentret. Vår verksamhet är nationell, men eftersom vi finns rent fysiskt i Järvsö så är det mest lärare och elever från mellersta landet som besöker oss i dagsläget. Nu blir det lättare för lärare även i andra delar av landet att delta på våra kurser.”

 

Mer information finns i inbjudan nedan.