Rovdjurscentret De 5 Stora

Många besökare under höstlovet

Det blev ett härligt höstlov med många besökare som pysslade och lyssnade! Nära 1000 personer deltog i våra olika arrangemang under veckan.

I vår rovdjursverkstad tovades ulldjur och tillverkades kottdjur av olika slag.  Ansiktsmasker i form av lodjur, varg och björn klipptes till och målades. Med schabloner trycktes det rovdjursspår och en del gjorde lapptyg. Det var full verkstad hela veckan med många kreativa barn och vuxna!

Under veckan hade vi även sagohörna alldeles intill panoramafönstret. Där kunde man mysa bland kuddarna med en bok och samtidigt se järvarna utanför. Rovdjursskolan hade vi också vid panoramat där vi visade och berättade mer om rovdjuren. 

Vi skar till pumpor och bjöd på smakprov på pumpasoppa som tillagades över elden. 

Två kvällar förvandlades Rovdjurscentret och Järvzoo till en plats för mytiska varelser och troll som tog över anläggningen. Mysigt, spännade och kanske till och med lite kusligt men till slut flyttade ändå trollen hem igen. Monsterna som fanns gömda letades för fullt och till slut korade vi tre vinnare som hittade alla tolv. Grattis till Rasmus, Louise och Saga!